dijous, 29 de maig del 2008

UN ESTIU DE CONTES, nou programa de llibres a Ràdio Cocentaina

El programa de ràdio, Ones al vent, pàgines obertes, que veniem realitzant al llarg de tot l'any el dimecres, de 7 a 8 de la nit, ha finalitzat.

Però ara és hora d'encetar un nou programa per tal que els oients de Ràdio Cocentaina continuen enganxats als llibres i que la lectura ompliga el seu temps d'oci. Així, naix Un estiu de contes, nou programa a la ràdio per a parlar, com sempre, de llibres. El programa està fet per la Biblioteca de Cocentaina i la Ràdio i el presenten Milagro Sellés i M. Dolores Insa.

Però hem canviat moltes coses. Ara ens podeu escoltar els dimarts, de 6 a 7 de la vesprada, en directe. El format del programa també canvia. Anem a dedicar una part important del programa a parlar de contes, però de contes per als adults. Ens hem ficat l'objectiu de que aquest estiu els nostres lectors gaudisquen de la lectura de contes de tot tipus.

El programa està dividit en diferents parts, tot combinat al ritme de bona música:
1.- Llibres de contes: recomanacions de contes de diferents tipus, èpoques, cultures, autors...

2.-Contes contats: aquest apartat és ben interessant. Hem gravat a diferents persones de Cocentaina la lectura d'un conte curt, en català. Ens hem basat en un llibre de contes que ens pareix fantàstic i que, a més, dona molt de joc radiofònic: 100 Contes morals, de Joan Barril (una lectura sorprenent i refrescant per a l'estiu)

3.- Enxarxats als contes: recomanacions de webs, portals, blogs... tot al voltant dels contes per adults

4.- Novetats literàries: cada programa recomanarem tres novetats bibliogràfiques, però a més anirem recomanant-vos, doncs en aquest blog s'ho podem permetre, aquelles novetats més significatives per tal d'animar-vos a llegir a l'estiu

5.- Un pensament: s'acomiadarem del programa amb pessics de saviesa i reflexió, amb un pensament, per tal de reflexionar fins la propera setmana

Deseitgem que us agrade i, sobretot, que llisgau. També ens encantaria que deixareu els vostres comentaris sobre el programa i tots aquells llibres que comentem. A més varietat d'opinions millor, més fàcil és que els futurs lectors del llibre s'orienten.

La il·lustració, de Dijamin Aseli, marca bé la pauta que volem seguir: que els contes es graven poc a poc a la vostra pell i penetren ben dins per a carregar-se d'energia per al l'hivern.

BON ESTIU, BONA LECTURA I MOLTS CONTES A LA FRESQUETA

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig