divendres, 27 de juny del 2008

Pessics de saviesa




"El problema de l'home no està en la bomba atòmica, sinó en el seu cor"



ALBERT EINSTEIN

La llorona, de Marcela Serrano

Marcela Serrano. La llorona. Barcelona: Planeta, 2008



Aquest és un llibre que parla, a través de la veu de les dones protagonistes, del drama de la pobresa, i com hi ha gent que s'ha aprofita de l'ignorància d'aquesta gent. "Ser pobre és tanta cosas además de la falta de dinero". Amb aquesta frase tan significativa comença la novel.la, que conta la història d'una dona que dóna a llum en un hospital i l'envien a casa deixant la bebé ingresada, al.ludint a problemes de salut. Però quan torna per ella li diuen que ha mort i li entreguen unes cendres que diuen són de la seua filla. Sense diners ni estudis, per sort es trobarà amb una advocada idealista, Olivia, que l'ajudarà a crear una ONG per investigar el seu i altres casos i denunciar eixos poders que roben xiquets aprofitant-se de les persones mes humils.
Una història conmovedora i sensible escrit amb paraules senzilles.

El libro del aire y de las sombras, de Michael Gruber

Michael Gruber. El libro del aire y de las sombras. Madrid Alfaguara, 2008



Un manuscrit antic ocult és descobert en una llibreria, manuscrit codiat des del segle XVII fins l'actualitat per savis, professor, artistes i investigadors. Diuen que conté el secret sobre la vida i l'obra de William Shakespeare i qui el traduïsca, accedirà a uns coneixements molt especials.
Jake Minskin, advocat de la propietat i protagonista de la novel·la, s'assabentarà de l'existència del llibre per un cliente que li duu uns folios contenen la clau per trobar aquest manuscrit. A partir d'eixe moment començara una búsqueda trepidant plena de perills a vida o mort per un llibre que pot aclarir molts secrets dels passat.

Començeu aquesta excitant aventura llegint el primer capítol.

Instrucciones para salvar el mundo, de Rosa Montero

Rosa Montero. Instrucciones para salvar el mundo. Madrid: Alfaguara, 2008

Rosa Montero recrea en aquest últim llibre un món opressiu i caòtic on el lector pot tindre la sensació que el pot aplastar en qualsevol moment. I en aquest context es troben els personatges protagonistes de la novel.la: Matias, un taxista viduo que no supera la pérdua de la seua dona, Daniel un metge desencantat de la vida, Fatma, una prostituta africana víctima de tot tipus de brutalitats i Cerebro, una científica fustrada. Personatges que poden semblar depriments dins d'un entorn difícil, però que composen una història d'esperança, una tragicomèdia amb humor i emoció.
Encara que pareix un llibre trist, en realitat des de les seues pàgines l'autora celebra la capacitat de camviar de les persones per a millor, amb una lectura fàcil i que, quan acabes de llegir, deixa al lector una bona impressió.

Enxarxats als contes



Alfonduco Edicions, una editorial sense ànim de lucre que funciona a la xarxa, s'ha proposat la promoció d'escriptors menorquins, coneguts o no, que vulguen compartir la seua obra i difondre-la a través d'aquesta web. Hi ha un apartat de contes on podeu llegir-los a l'ordinador o imprimir-los. Trobem que aquesta és una magnífica opció per promocionar un tipus de literatura i autors que tal volta d'altra manera no tindrien cap oportunitat. Ara us toca a vosaltres opinar sobre la qualitat del contes, llegint-los.

L'il.lustració és del llibre Contar cuentos cuenta: en femenino y en masculino d'Almudena Mateos Gil i Itxaso Sasiain Villanueva.

dijous, 26 de juny del 2008

Cuentos del País Valenciano, de Tomás Escuder Palau

Tomás Escuder Palau. Cuentos del País Valenciano, Islas Baleares y Cataluña. Madrid: Miraguano, 1996


Us proposem la lectura de trenta contes recopilats de la tradició oral de les nostres terres. Un apropament als nostres costums i la nostra història arreplegada en les narracions populars valencianes, balears i catalanes. Són contes i faules curts, de lectura lleugera i que asseguren ser un bon remei per oblidar la calor.
Contes per adults i joves... a la fresca.
La il·lustració és de Ioanna Galanomati.

Modelos de mujer, d'Almudena Grandes

Almudena Grandes. Modelos de mujer. Barcelona: Tusquets, 1996



Els set relats que composen aquest llibre estàn protagonitzats per dones que, en diferents edats i circumstàncies, s'han enfrontat a fets extraordinaris.

Tots, menys el que dóna títol al llibre, estàn d'una o altra manera lligats a l'infantessa, a la capacitat de desitjar com motor de la voluntat. En els tres primers contes - Los ojos rotos, Malena, una vida hervida i Bárbara contra la muerte -, els personatges femenins escapen, cadascún a la seua manera, de la mort: Miguela, la dona mongólica que s'enamora d'un fantasma, Malena que es pasa la vida fent règim per amor i Bárbara que acompanya el seu avi a pescar. En els quatre últims- El vocabulario de los balcones, Amor de madre, Modelos de mujer i La buena hija- els protagonistes canvien el destí al seu favor mitjançant la seducció o la força de la raó.

Una excel·lent selecció de l'escriptura d'Almudena Grandes.

Falsas lenguas, d'Ingrid Noll

Ingrid Noll. Falsas lenguas. Barcelona: Circe, 2005



Falsas lenguas recull contes i articles apareguts en diferents publicacions periòdiques entre 1994 i 2003 de l'escriptora Ingrid Noll, una de les reines de la novel·la negra.

El llibre es divideix en varies seccions dedicades a les mares, les aficions, els amants i la família i una part autobiogràfica.

En les històries de Falsas lenguas destaca el talent de l'autora per la observació del món y uns arguments inquietants als que afegís ironia i humor i on no fan falta els assessinats per ser "negres". Entre els personatges trobem la dona de fer feines aficionada al or, un col.leccionista d'autògrafs disposat a qualsevol cosa, fills fins cert punt tendres, mares no sempre abnegades i parelles de tres i quatre persones.

Relats inquietants que us deixaràn la seua empremta. De lectura imprescindible!

Pessics de saviesa


Parc Natural Jasper (Canadá)





Quan les coses no van bé, res millor que tancar
els ulls i evocar una cosa bella




ANDRE MAUROIS

La excepción, de Christian Junguersen

Christian Junguersen. La excepción. Barcelona: Mondadori, 2008

Quatre dones treballen en el Centre Danés d'Informació sobre el Genocidi en Copenhague. Quan dues de elles començen a rebre e-mails anònims amb amenaçes de mort, les seues sospites es dirigeixen cap als acusats de crímens contra la humanitat que apareixen en les llistes de la web del centre. Tanmateix, conforme passa el temps, les acusacions es tornen cap a les mateixes companyes de treball, que ens permetra descobrir que ningú és la persona que pareix ser.

Un trepidant joc on res és allò que pareix i que mantindrà al lector en suspéns fins al final de la novel.la. La literatura d'intriga nòrdica cada vegada està escalant més graons a les nostres editorials, en benefici dels lectors, donscs està realizant-se molta i bona literatura en aquests països.








El libro de los muertos, de Patricia Cornwell

Patricia Cornwell. El libro de los muertos. Barcelona: Ediciones B, 2008

El libro de los muertos és el nom que se li dóna al registre on s'apunten els datos en un depòsit de cadàvers. Per a la detectiu Kay Scarpetta, protagonista dels llibres de la Cornwell, aquest terme està a punt d'adquirir un nou significat.


Scarpetta s'ha instal.lat a Charleston, on ha muntat un modern laboratori forense on hi treballa amb el seu equip, Pete Marino, la seua neboda Lucy Faranelli i Rose. Hauràn de viatjar a Italia per fer-se càrrec del cas d'una tenista famosa que ha aparegut morta i amb el cos mutilat. A l'assassí li diuen El hombre de arena, pel residu que deixa al lloc del crim. Però les probes contradictòries deixaràn bocabadats a la detectiu, al psicòleg forense Benton Wesley, parella d'Escarpetta, i als carabinieri italians. Fins que rel.lacionen varios assessinats també als Estats Units i es donen compte que es troben davant un assassí en sèrie.


Aquesta és una novel·la per als amants de l'intriga, el suspens i l'investigació detectivesca, de la mà d'una de les autores clàssiques de la novel·la negra. Molt interessant. Enganxa a llegir!

Los hombres que no amaban a las mujeres, de Stieg Iarson

Stieg Larson. Los hombres que no amaban a las mujeres. Barcelona: Destino, 2008

Una jove, Harriet Vanger, va desaparèixer sense deixar rastre fa trenta-sis anys en una illa propietat de la seua poderosa família. El cas es va tancar sense resultats i oblidat. Però el seu oncle, Henrik Vanger, empresari retirat des d'aleshores, ha anat rebent flors seques i enmarcades puntualment el dia de l'aniversari de la desaparició de la seua neboda, el regal que li feia la seua neboda. Després de tant de temps, li demanarà al periodista d'investigació Mikael Blomkvist que investige què passà amb la jove. Mikel, qui té problemes amb la justicia, acceptarà l'encàrrec i comptarà amb l'ajuda inesperada de Lisbeth Salander, una peculiar investigadora privada, socialment inadaptada, amb el cos plé de tatuatges i piercings, però amb memòria fotogràfica i experta en informàtica.
Aquest llibre promet ser el best seller de l'estiu: original i diferent. Us sorprendrà.

Aquest és el primer llibre d'una trilogia que s'ha publicat a títol pòstum, doncs l'autor fa poc que va morir. El èxit ha estat arrollador en tota Europa i amb aquesta obra va rebre el Premi de Novela Negra més prestigiós als païssos nordics, The Glass Key. Per saber més sobre la novel.la, comentaris de lectors, sobre l'autor o descarregar el primer capítol, visiteu la web que li ha dedicat a la novel.la l'editorial Destino.


Un llibre que si el comenceu, no podreu deixar de llegir. Una lectura per evadir-se perfecta per al estiu.

Enxarxats als contes

Hui en dia a la nostra societat convivim amb persones de totes les nacionalitats i colors. És una bona idea apropar-nos a aquesta diversitat a través del conte.


Us convidem a visitar una web on llegir contes de tot el món. Són contes senzills, plens d'humor, faules i llegendes que agradaràn a tothom. A més de ser una lectura refrescant i entretinguda, coneixerem un poquet millor altres cultures i, d'aquesta manera, afavorir la tolerància.

Cuentos completos, de Juan García Hortelano

Juan García Hortelano. Cuentos completos. Madrid: Alfaguara, 1997

Aquest llibre és una recopilació dels relats breus de l'escriptor Juan García Hortelano, ja publicats en altres llibres per separat. Hi ha contes de Gente de Madrid, Apólogos y Milesios, Mucho cuento y Cuentos contados. Un autor a qui la critica considera un dels gran mestres de la literatura espanyola de la postguerra.

Cadascun dels contes és un món en sí mateix i tot el conjunt meravella per la gran diversitat del seu contingut, la riquesa de recursos, la precisió del vocabulari i l'extraordinaria brillantor dels seus diàlegs. Són contes que s'apropen a la realitat i on podem vore reflectida perfectament la societat d'aquella època.

Baix la col·lecció Juan García Hortelano, l'editorial Lumen s'ha proposat recuperar tota la seua obra reeditant els seus llibres.

dimecres, 25 de juny del 2008

Tres contes meravellosos del segle XIV

Tres contes meravellosos del segle XIV. Edició i comentari de Lola Badia. Barcelona: Quaderns Crema, 2003



Açi tenim un llibre de contes antics, trasncrits en català modern, que al seu temps estaven dirigits a un públic cortesà, distingit i entés, que apreciava els valors morals de la cavalleria, s'emocionava amb les històries d'amor i s'estusiasmava amb el luxe i el dispendi. El primer, La faula, es obra d'un escuder mallorquí del darrer terç del segle, que es deia Guillem de Torroella, i ens explica un viatge fantàstic a l'Illa Encantada, on resideix el rei Artús. Dels altres dos contes no se sap l'autoria. L'ún és la versió més antiga en llengua romànica de la Bella Dorment; l'altre defensa els drets de l'enamorat fidel amb una vigorosa apologia del discurs del seductor. La temàtica dels tres contes té la facilitat d'anganxar tant al públic modern com ho va fer amb el de l'època.
Molt curiosos i de lectura fàcil.

El conte modern. Una antologia, de Enric Iborra

El conte modern. Una antologia. A cura d'Enric Iborra. València: Brosquil, 2007 (Col·lecció Clàssics Universal)




Enric Iborra ens invita a llegir una tria de contes escrits per autors tan cèlebres com Nathaniel Hawthorne, Edgar Allan Poe, Guy de Maupassant, Anton Txekhov, Ambrose Bierce, W.W. Jacobs, Saki, Frank Kafka, James Joyce, Ernest Hemingway, Dino Buzzati i Roald Dahl. Autors de tots els temps que ens permetrà visionar l'evolució al llarg de la història d'aquest gènere, i sens dubte, disfrutar d'un lectura inmillorable, de temàtica variada.

Enric Iborra ens fa una introducció sobre el conte, la història, els autors, i finalitza el llibre amb una sèrie de propostes didàctiques.

Pessics de saviesa



"Si no trobes el teu camí, fes-te'l"




Nombre de guerra, de José de Almada Negreiros

José de Almada Negreiros. Nombre de guerra. Córdoba: El olivo azul, 2008


Nombre de guerra ens rel·lata el viatge iniciàtic de Luis Antunes, un home de poble, acabat d'arribar a la capital, Lisboa. De la mà del protagonista coneixerem els racons més obscurs de la ciutat i la influència en la seua propia persona. Més enllà de la història del protagonista, la novel·la és la crònica d'una ciutat lluminosa, activa, de pensions i clubs refinats, una Lisboa que començava a convertir-se en una ciutat cosmopolita durant els anys vint del passat segle.

Aquesta és l'única novel·la del poeta i artiste portugués José Almada Negreiros, amic i company del també poeta portugués Fernando Pessoa, i considerat un dels representants de la vanguardia literaria a Portugal. Aquesta és la primera traducció que es fa al castellà.

El pròleg està escrit per Ramón Gómez de la Serna, escriptor espanyol i contemporani de Negreiros, i l'edició es completa amb un epílog que ens situa a l'autor en els llocs de Lisboa on s'ambienta el llibre i fotografíes.

Punxeu ací per llegir un fragment de la novel.la i decidir-vos per la seua lectura.

Perdona si et dic amor, de Federico Moccia

Federico Moccia. Perdona si et dic amor. Barcelona: Proa, 2008


La Nikki i l'Alessandro xoquen en una travessía, en plé centre de Roma. La Nikki ha de deixar la seva moto i l'Alessandro l'acompanya a l'institut. Mentres li l'arreglen, l'Alessandro s'ofereix a fer-li de xòfer i d'aquesta rel.lació naix una amistat molt especial. La Nikki és una jove de vint anys que està a punt d'acabar el batxillerat mentres L'Alessandro, amb trenta set, és un creatiu publicitari amb una gran trajectòria però que acava de ser rebutjat per la seua nòvia. Tot i les diferèncias, la Nikki i l'Alessandro s'enamoren bojament i viuràn un intens romanç marcat per la diferència de edat i la malfiança dels seus amics. Un llibre que ens parla, per damunt de tot, del poder de l'amor.


Si voleu saber més sobre aquest llibre, visiteu la pàgina web oficial de la novel.la, on podreu conèixer l'autor, descarregar el primer capítol del llibre i conèixer aquest fenómen literari que figura en les llistes del més venuts a Europa. En Italia, on ha venut més de tres milions de llibres, ja s'ha fet una pel.lícula.

Mil cretins, de Quim Monzó

Quim Monzó. Mil cretins. Barcelona: Quaderns Crema, 2008

Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada 2008

L'escriptor català Quim Monzó ha escrit un nou llibre de contes, dinou relats, on reflecteix allò quotidià de la vida, adornat amb un to irònic i pinzellades d'humor negre. Elements autobiogràfics i de ficció s'entremezclen en les seues pàgines, on parla de la vellea, la degradació física i la mort. La vivència personal que ha viscut amb els seus pares malalts els darrers anys han influenciat aquest llibre. El llibre podem divir-lo en dues parts: la primera formada per contes més llarg, autobiogràfics i la segona contes breus, a voltes d'un parell de pàgines, i més intensos.


En el conte Dos somnis parla de la mort de dos amics; o la història d'un vell, El senyor Beneset, que porta amb tota naturalitat el seu travestisme al geriàtric on viu; o el conte Dissabte, on una dona llança tot allò que pertanyia al seu home mort. A la fi, "són històries que podrien ocòrrer en qualsevol ciutat del món", com diu el mateix autor. Una lectura plena de ternura i humor i amb un llenguatge àgil i senzill que t'atrapa des de la primera pàgina.


Llegiu una entrevista que li van fer amb motiu de la publicació del llibre. I si teniu curiositat per la resta dels seus llibres adreçeu-vos açí.

dimarts, 24 de juny del 2008

Enxarxats als contes: Racó de contes

La Xarxa Telemàtica de Catalunya és un portal a Internet plé de recursos educatius. Un dels seus enllaços ens portarà a la pàgina web del Centre de Educació Infantil Empúries, qui han fet un racó de contes per als xiquets xicotets, acompanyats de dibuixos en moviment i so. Una lectura diferent i molt entretinguda de contes de tota la vida com Els tres óssos, La rateta que escombrava l'escaleta o la Caputxeta, i d'altres com El peix irisitat o La vaca Paca, que els encantarà. En tots ells, a banda de la lectura, s'us proposen diverses activitats que podeu compartir amb als xiquets.


I si encara voleu més contes, una altra opció és la web Una mar de contes. Hi trobareu contes infantils, però també contes clàssics, contes tradicional i faules de tot tipus. Llevem-nos l'idea que els contes són només per a xiquets i proveu a llegir-ne. Estàn en valencià, castellà i anglés. És una lectura lleugera i agradable que us aprofitarà per compartir-los amb el més menuts de la casa. I si vos animeu, podeu enviar el vostre propi conte, una activitat creativa per omplir estones de calor a l'estiu.

Amb totes aquestes opcions, la paraula avorriment desapareixerà del vocabulari dels xiquets aquest estiu i és una bona manera de passar temps junts.


L'il.lustració és de Natascha Rosenberg.

Cuentos de este siglo. 30 narradoras españolas contemporáneas

Cuentos de este siglo. 30 narradoras españolas contemporáneas. Barcelona: Círculo de Lectores, 1997

Trenta dones escriptores donen forma a aquest llibre amb els seus contes. Des de Rosa Chacel i Mercè Rodoreda fins les narradores més joves passant per Carmen Martín Gaite, Ana María Matute i Soledad Puértolas. Dispars, diferents, però també atractius.
Un llibre per apreciar l'alt nivell de la narrativa femenina espanyola d'aquest segle.

Relatos urbanos. Reflejos de asfalto

Relatos urbanos. Reflejos de asfalto. Alicante: Editorial Club Universitario, 2007



En la trenta set edició de la Fira del Llibre d'Alacant es va presentar aquest llibre que recull els guanyadors del III Concurs de "Relatos urbanos" organitzat per l'Associació de Llibreters de la província d'Alacant. En ell escriuen tant escriptors novels com reconeguts, que ens deixen disfrutar del seu ingeni contingut en noranta relats i quaranta il.lustracions.

Eres una bestia, Viskovitz, de Alessandro Boffa

Alessandro Boffa. Eres una bestia, Viskovitz. Barcelona: Círculo de Lectores, 1999


Estem davant d'un llibre peculiar, un recull de faules que ténen com a protagonistes a diversos animals: cargols, escarabats, escorpins..., sempre els mateixos. Té la particularitat que l'autor és biòleg i utilitza els termes científics per provocar el riure. Així, ens farem un tip de riure llegint sobre la vida sexual de les esponjes marines, criatures que camvien de sexe periòdicament o com l'amantis religiosa mascle perd el cap per la femella, literalment. O les aventures d'un gos policia que es torna drogadicte de tan olorar buscant droga. Una lectura divertida i refrescant.

Podem llegir, punxant ací, alguns dels contes del llibre i fer-se'n una idea.


Si voleu llegir un altre tipus de lectura, diferent a tot allò que està al llistat de best sellers, no s'ho perdeu. Refresca les neurones!

Pessics de saviesa


"És meravellós ésser important, però és més important ser meravellós"



La foto pertany al blog de Toni Bra.

Un asesino cualquiera, de Piernicola Silvis

Piernicola Silvis. Un asesino cualquiera. Barcelona: Círculo de Lectores, 2008

Un assassí en sèrie sembrarà l'horror per tota Italia durant quinze anys. Durant eixe temps no hi cap resultat en l'investigació d'aquest assassí de xiquets, que deixarà la seua emprenta en les persones que investigen el cas a través dels seus cruents assassinats. La seua trajectoria anirà paral.lela a la projecció professional del periodista Emmanuele Rode, que tracta el cas, fins convertir-se aquest en Ministre de l'Exterior.
L'autor, Piernícola Silvis, que ha format part durant vint-i-sis anys del cos de policia italià, sap d'allò que parla i això es reflecteix al llibre. Una trama escalofriant sobre un tema tan incòmode com es l'abús sexual i l'assassinat de xiquets. No apta per a lectors sensibles.

Poemes 1969-2007. Antologia de Marta Pessarrodona

Marta Pessarrodona. Poemes 1969-2007: Antologia. Barcelona: Meteora, 2007


En aquesta antologia poètica trobareu una selecció dels millors poemes que l'autora ha publicat en llibres com Setembre 30, Vida privada, Memòria, A favor meu, nostre, Berlín suite. Homenatge a Walter Benjamin, Eros més que Thànatos i L'amor a Barcelona. El llibre també recull poemes nous de Pessarrodona que anticipen dos llibres que es publicaràn pròximament: Variacions i Animals i plantes.
I un poema per anar obrint boca:
Escenes de guerra
(Marta Pesarrodona)
Correm, correm,
que ens bombardegen!,
pregava la mare a les dues filles.
La filla gran tan sols
maldava per salvar
l’aixovar, el seu
(la petita mai no li va perdonar).
No sé si va ser aleshores quan,
al front, el promès de la gran rebia una bala
que, per poc, els deixaria sense futura nissaga.
La bala va arribar, també el bombardeig,
també la rancúnia de la filla petita,
que duraria tota la vida
o seria tan llarga com la pau fictícia.
De la bala en va romandre un monyó
a la cuixa d’ell, i per més que les bombes
no van deixar empremta en l’aixovar,
la rancúnia fraternal va niuar dia a dia.
Tots els protagonistes d’aquesta història
van morir decentment al seu llit, com calia.
També l’organitzador de les bombes,
de la bala, de la rancúnia de la filla
petita i, en especial, de la pau fictícia.
A vegades, penso que no hi ha justícia.
Un llibre per a gaudir de la poesia, pausadament, aquest estiu.

Viatge a contrallum, de Eloi Sala

Eloi Sala. Viatge a contrallum. Alzira: Bromera, 2006
El jove escriptor gironi, Eloi Sala (Girona, 1977), va estar guardonat amb aquest llibre amb el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2005.

Un tràgic accident de cotxe capgira la vida de l'unic supervivent: David, un jove nord-americà, fill d'una exiliada als Estats Units i d'un magnat de la boxa. Afectat per una paraplegia, David es contempla la vida des d'una cadira de rodes, amb les dificultats que això l'implicarà. A més, decideix abandonar la seua California natal i conèixer Girona, la terra de sa mare, al mateix temps que emprendrà un camí interior cap a l'infern. L'única persona que l'acompanya es el seu jardiner indi, que ens il·luminarà amb les seues savies paraules.
El millor de la novel·la és precisament això, el comportament, inexplicable en certs moments, que emprén el protagonista, incapaç de relacionar-se amb naturalitat amb el món i amb les persones que l’envolten.
Humor i intriga en una obra original i que enganxa a llegir, per l’agilitat, per l’estil quasi cinematogràfic de l’aparició, a petites dosis, dels records del protagonista, a través dels flashbacks. Capítols curts que inciten a llegir en la nostra llengua.

Enxarxats als contes: Primeras Páginas

PrimerasPáginas és un projecte de la web Casa del Libro que naix amb l'intenció de difondre de manera totalment gratuïta, les primeres pàgines de obres literàries, novetats i clàsiques.
Una iniciativa que ens ajudarà a conèixer l'obra i decidir-nos abans de comprar-la o prestar-la a la nostra biblioteca. A més, els lectors poden incloure els seus comentaris sobre els llibres. Els capítols es poden llegir on-line directament o descarregar-los al teu ordinador. Si els utilitzeu en la web no us oblideu de posar un enllaç citant l'origen del fragment i estar segurs de no fer un ús comercial del mateix per no infringir la Llei de Propietat Intel.lectual.

També a la web de l'editorial i club de lectura Cercle de Lectors trobareu aquest apartat plé de primers capítols de les últimes novetats editorials.

Cuentos eróticos españoles

Cuentos eróticos españoles. Barcelona: Grijalbo-Mondadori, 1996


Hi ha a Espanya una tradició literaria de contes eròtics que es remunta fins i tot a l'Edat Mitjana. En aquest llibre es fa una tria d'autors de distintes generacions i, per tant, de diferents sensibilitats cap al tema eròtic, uns més coneguts que altres. Paloma Díaz Mas, Jesús Ferrero, Alejandro Gándara, Juan García Hortelano, Javier García Sánchez, José Luis Jiménez Frontín, Antonio Muñoz Molina, Lourdes Ortiz, Cristina Peri Rossi, Ana Rossetti, Javier Tomeo, Gonzalo Torrente Ballester, Esther Tusquets, Manuel Vázquez Montalbán i Luis Antonio de Villena, són els escriptors que trobareu. Un llibre molt sugerent per aquest estiu.

El libro negro de los cuentos, de A.S. Byatt

A.S. Byatt. El libro negro de los cuentos. Madrid: Alfaguara, 2007

Açí tenim de nou a l'escriptora britànica, guanyadora del premi Booker Prize en 1990 amb la seua novel.la Posesión. Aquest nou llibre reuneix cinc contes que tenen el seu referent en els contes infantils però on s'afegís el drama i la ficció. Tots ténen en comú el tema de la por i els monstres. El llibre comença amb el conte de dues xiquetes que quedaràn unides per sempre després de vore alguna cosa esgarrifosa al bosc on estaven amagades...

Contes: La cosa del bosque, Arte corporal, Una mujer de piedra, Material en bruto (tal vegada el que literàriament és el més interessant), La cinta rosa. Punxeu açí i podreu llegir les primeres pàgines d'aquest fantàstic llibre, que corresponen al conte La cosa del bosque.
Al blog, La Tormenta en un Vaso, hi ha una crítica molt interessant del llibre.
Un contes que no ens deixen indiferents. Ideal per a llegir a l'estiu.

dissabte, 21 de juny del 2008

Contes contats: La vida als terrats

Terrats, de Catia Chien


La vida als terrats, llegit per Encarna Miralet, del llibre 100 Contes Morals, de Joan Barril, en l'editorial Columna. Podeu gaudir de la seua lectura o escolatar-ho em mp3.



No sé per quin motiu no es pot escoltar directament, però si punxeu al damunt de "La vida als terrats" -en color verd- o sobre dowland -en color blau- us portarà directament a l'arxiu on es pot escoltar



03 La vida als terrats.wma -

dimarts, 17 de juny del 2008

Cuentos de adúlteros desorientados, de Juan José Millás

Juan José Millás. Cuentos de adúlteros desorientados. Barcelona: Lumen, 2003
L'adulteri, sortosa o malauradament, és un tema d'eterna actualitat i aquests contes, de Juan José Millás, l'analitzen des de tots els punts de vista. Però, en aquest cas, la mirada més interessant és la del propi autor sobre el tema.
En conjunt, són una sèrie de relats sobre infidelitats per tot arreu, tant i tant que de vegades s'plega a confondre a l'amant amb la dona, altres que han convertit l'adulteri en una pura rutina o els que son adulters mentals, doncs tota l'aventura eròtica ocorreix espatarrats al sofa de casa i sols en la seua imaginació.
Tots els relats, -escrits al llarg d'uns anys i recopil·lats en aquest llibre-, mantenen un lleguatge senzill i comprensible, malgrat que el tema es tracta des d'una profunditat cièntifica-antropològica increïble.
Si voleu tenir un resumen de cadascun dels contes podeu llegir-lo al blog Laguna lee.

Aprofitem per a recomanar-vos la lectura d'un dels seus escrits on fa un satíric retrat del "canon" literari-popular actual, tot basant-se en la seua experiència. Molt bó!

A més a més, ja que estem parlant d'un espai de contes, us recomanem que llegiu els Articuentos, xicotetes joietes del surrealisme diari que Millás va anar publicant, diariament, des del 2 de novembre de 2001 fins al 22 de febrer de 2002.

La il·lustració sobre Juan José Millás és de Sciammarella.

Fes un clic a la lectura: fotos estiuenques sobre la lectura

Fes un CLIC a la lectura és una idea que us proposem per a compartir imatges i lectura a l'estiu.
Ens encantaria que aquest estiu en enviareu fotos d'allà on aneu de vacances... llegint. Fotos vostres, dels xiquets, familiars, d'amics, d'altra gent del vostre voltant. Imatges que il·lustraran la lectura estiuenca: sota l'ombra d'un arbre, a la vora de la mar, allargats al sofà, etc. Animeu-se i enviu les vostres fotos. Quant més curioses millor. Poc a poc anirem penjant-les al blog.


Per anar obrint boca podem veure a Alba, convertida en gatet. Sa mare ens ha enviat aquesta simpatiquíssima foto on xiqueta, llibre i gat es mimetitzen. Ens encanta!
Animeu-se i envieu-nos les vostres fotos. Us recordem el correu de la biblioteca: bibliodolores@gmail.com

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig