dimarts, 17 de juny del 2008

Cuentos de adúlteros desorientados, de Juan José Millás

Juan José Millás. Cuentos de adúlteros desorientados. Barcelona: Lumen, 2003
L'adulteri, sortosa o malauradament, és un tema d'eterna actualitat i aquests contes, de Juan José Millás, l'analitzen des de tots els punts de vista. Però, en aquest cas, la mirada més interessant és la del propi autor sobre el tema.
En conjunt, són una sèrie de relats sobre infidelitats per tot arreu, tant i tant que de vegades s'plega a confondre a l'amant amb la dona, altres que han convertit l'adulteri en una pura rutina o els que son adulters mentals, doncs tota l'aventura eròtica ocorreix espatarrats al sofa de casa i sols en la seua imaginació.
Tots els relats, -escrits al llarg d'uns anys i recopil·lats en aquest llibre-, mantenen un lleguatge senzill i comprensible, malgrat que el tema es tracta des d'una profunditat cièntifica-antropològica increïble.
Si voleu tenir un resumen de cadascun dels contes podeu llegir-lo al blog Laguna lee.

Aprofitem per a recomanar-vos la lectura d'un dels seus escrits on fa un satíric retrat del "canon" literari-popular actual, tot basant-se en la seua experiència. Molt bó!

A més a més, ja que estem parlant d'un espai de contes, us recomanem que llegiu els Articuentos, xicotetes joietes del surrealisme diari que Millás va anar publicant, diariament, des del 2 de novembre de 2001 fins al 22 de febrer de 2002.

La il·lustració sobre Juan José Millás és de Sciammarella.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig