dimecres, 25 de juny del 2008

Mil cretins, de Quim Monzó

Quim Monzó. Mil cretins. Barcelona: Quaderns Crema, 2008

Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada 2008

L'escriptor català Quim Monzó ha escrit un nou llibre de contes, dinou relats, on reflecteix allò quotidià de la vida, adornat amb un to irònic i pinzellades d'humor negre. Elements autobiogràfics i de ficció s'entremezclen en les seues pàgines, on parla de la vellea, la degradació física i la mort. La vivència personal que ha viscut amb els seus pares malalts els darrers anys han influenciat aquest llibre. El llibre podem divir-lo en dues parts: la primera formada per contes més llarg, autobiogràfics i la segona contes breus, a voltes d'un parell de pàgines, i més intensos.


En el conte Dos somnis parla de la mort de dos amics; o la història d'un vell, El senyor Beneset, que porta amb tota naturalitat el seu travestisme al geriàtric on viu; o el conte Dissabte, on una dona llança tot allò que pertanyia al seu home mort. A la fi, "són històries que podrien ocòrrer en qualsevol ciutat del món", com diu el mateix autor. Una lectura plena de ternura i humor i amb un llenguatge àgil i senzill que t'atrapa des de la primera pàgina.


Llegiu una entrevista que li van fer amb motiu de la publicació del llibre. I si teniu curiositat per la resta dels seus llibres adreçeu-vos açí.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig