dimarts, 24 de juny del 2008

Viatge a contrallum, de Eloi Sala

Eloi Sala. Viatge a contrallum. Alzira: Bromera, 2006
El jove escriptor gironi, Eloi Sala (Girona, 1977), va estar guardonat amb aquest llibre amb el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2005.

Un tràgic accident de cotxe capgira la vida de l'unic supervivent: David, un jove nord-americà, fill d'una exiliada als Estats Units i d'un magnat de la boxa. Afectat per una paraplegia, David es contempla la vida des d'una cadira de rodes, amb les dificultats que això l'implicarà. A més, decideix abandonar la seua California natal i conèixer Girona, la terra de sa mare, al mateix temps que emprendrà un camí interior cap a l'infern. L'única persona que l'acompanya es el seu jardiner indi, que ens il·luminarà amb les seues savies paraules.
El millor de la novel·la és precisament això, el comportament, inexplicable en certs moments, que emprén el protagonista, incapaç de relacionar-se amb naturalitat amb el món i amb les persones que l’envolten.
Humor i intriga en una obra original i que enganxa a llegir, per l’agilitat, per l’estil quasi cinematogràfic de l’aparició, a petites dosis, dels records del protagonista, a través dels flashbacks. Capítols curts que inciten a llegir en la nostra llengua.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig