dimarts, 8 de juliol del 2008

Què llegeixes? Un lloc per a parlar de llibres i lectures


Llegir enriquint i compartint comentaris és força interessant. Al portal Què llegeixes? és una fantàstica manera de compartir lectures amb altres lectors. És una mena de Club de Lectura virtual i està tota en català.

Que llegeixes? va ser estrenat el 23 d'abril de 2008, Dia Internacional del Llibre, un moment d'allò més adequat per a fer-ho. Aquest lloc al ciberespai forma part del Pla de Foment de la Lectura ficat en marxa pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes que compta amb la participació activa del Departament d’Educació i la Subdirecció General de Biblioteques i el recolzament del periòdic digital Vilaweb.

El portal i els fòrums estan adreçats a tothom, però preferentment als joves lectors (aquests que poc a poc van perdent-se de la lectura, segons les estadístiques i que són la clau bàsica dels futurs lectors adults). Els fòrums es divideixen en tres grups d'edat: fins els 11 anys, de 12 a 16 anys i a partir de 17 anys. Podem donar-li una ullada i si ens interessa (ben segur que és així), aleshores ens registrem i... ja podem participar, donar la nostra opinió, llegir l'opinió dels companys, participar en jocs i concursos... Tot està en català, però els llibres que es comenten poden ser d'altres llengües. A més, a partir del proper mes de setembre està previst un espai especial per a que les escoles treballen la lectura.

Un lloc de visita imprescindible per aquest estiu. Una barreja de llibres, lectures, fòrums, internet... que ens pareix perfecta per atraure a la gent més jove. Un idea interessant per a portar endavant en altres autonomies... caldrà prendre nota (a qui corresponga).

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig