dimecres, 10 de juny del 2009

La biblioteca a la ràdio, tot l'estiu: lectures a la fresca

Una illa a la fresca, amb la lectura. Il·lustració de Sara Preston-Bloor
Un any més, al llarg de tot l'estiu, la Biblioteca Municipal de Cocentaina i Ràdio Cocentaina realitzem un programa per a xerrar de llibres: Un estiu de conte.

Continuem en la freqüència de la FM 107.9, on us invitem tots els dimarts de 7 a 8 de la vesprada, a gaudir de la lectura a la fresca. Podeu escoltar-nos per la ràdio i també per internet. Començem la nova programació el dia 23 de juny i estarem acompanyant-vos fins el dia 15 de setembre de 2009. La conducció del programa està a càrrec de Milagro Sellés -música- i M. Dolores Insa -lectura i llibres-.

L'esquema del programa d'enguany és diferent al d'anys anteriors:

-L'escriptor, per un forat... : Xerrarem del món de l'escriptor i l'escriptura. Per què escriuen? Cóm escriuen? Rituals i anècdotes a l'hora d'escriure, el món de les drogues i de l'escriptura, les muses que de vegades no venen, pseudònims...

-Així comença el llibre...: Cada setmana un usuari/a de la Biblioteca de Cocentaina ens llegirà la primera pàgina d'un llibre i desprès xerrarem sobre l'obra i l'escriptor. Els llibres seleccionats giren al voltant de l'escriptura, l'escriptor i els lectors.

-Llibres per a xiquets i joves: Us recomanarem tres llibres per tal d'aprofitar l'estiu llegint, adults i menuts.

-Llibres per adults: Recomanació de tres llibres d'entre les últimes novetats literàries que ha adquirit la biblioteca. Lectures interessant per a llegir a la fresca de la nit o a la vora del mar o sota l'ombra d'un pi o... lectures per a viatjar sense menejar-se.

-Llegim als nostres escriptors: Aprofitem l'estiu per a llegir en la nostra llengua i per a descobrir els nostres escriptors que, de vegades, ens són tan propers que s'oblidem d'ells. Cada setmana us proposarem un escriptor/a i les seues obres.

-Un començ per a esbrinar...: Finalitzarem el programa llegint-vos les primeres frases del llibre del que xerrarem la propera setmana a la secció "Així comença el llibre..." per tal que intenteu esbrinar a quin llibre correspòn. No és fàcil, pero vosaltres sou molt espavilats.

Tot amenitzat amb música. Molta i bona marxa radiofònica aprofitant les ones de Ràdio Cocentaina. Desitjariem que ens escoltareu i compartireu cada setmana una horeta passant pàgina als llibres. Tot allò que xerrem anirem penjant-ho en aquest blog, on podeu deixar els vostres comentaris.

Un estiu per a gaudir de la lectura. Ja sabeu que la Biblioteca Municipal de Cocentaina obri tot l'estiu (a les columnes de la dreta d'aquest blog teniu tota la informació sobre l'horari i sobre l'extensió lectora de la Bibliopiscina Municipal).
Podeu consultar tots els llibres recomanats, poemes, webs i blogs de lectura que hem xerrat al llarg de tot l'any al blog Ones de llibres, així podreu fer una millor tria utilitzant internet.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig