dimarts, 9 de juny del 2009

La maravillosa vida breve de Oscar Wao, de Junot Díaz

Junot Díaz. La maravillosa vida breve de Oscar Wao. Ed. Círculo de Lectores/ Mondadori


La maravillosa vida breve de Oscar Wao conta les desventures d'un adolescent dominicà, Óscar, que viu en un gueto de la ciutat de Nova Jersey (Estats Units), aficionat als videojocs, a la ciència ficció, als cómics, grosset i incapacitat emocionalment per rel·lacionar-se amb el sexe oposat. És tant negat amb les xiques que la seua por més gran és ser el primer dominicà en morir verge. I, a més, és l'última víctima d'una maldició sobre la seua família que els fa desgraciats d'una o altra manera, sobretot a patir desamor. Però Óscar està disposat a tot allò que calga per tal de trobar l'amor.

Només per la descripció del protagonista i dels seus pensaments, ja s'assegurem una estona de lectura divertida, fins i tot quan ens parla en clau humorística de la seua família quan vivia a la República Dominicana, baix la dictadura de Rafael Trujillo (1930-1952) i dels abusos que visqueren junt a la resta dels dominicans.

Amb una escriptura plena de termes de l'espanglish, tal com parlaria un sud-americà als Estats Units, aquesta és una lectura desenfadada, per riure amb i d'Óscar, molt recomanable per refrescar-se aquest estiu.

Amb aquest títol Junot Díaz va obtindre els premis Pulitzer i National Books Circle Award.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig