dimarts, 23 de juny del 2009

Operación Valkiria, de Jesús Hernández


Jesús Hernández. Operación Valkiria. Ed. Círculo de Lectores/ Nowtilus

Acava d'estrenar-se al cinema Valkirya, protagonitzada per Tom Cruise, sobre l'atemptat fallit contra Hitler duta a terme per un grup de la resistència nazi. Si us ha interessat el tema podeu apropar-se a la vertadera història llegint aquest llibre. Una narració amena, amb informació clara i precisa, adreçada a tots els públics, que en alguns moments pareix una novel·la i que ens presenta el fet i als protagonistes des d'un punt de vista divulgatiu. És una lectura per fer-se una idea general sobre aquest aconteciment.

El 20 de juliol de 1944 es produeix una explosió en el lloc on es reunien Hitler i els seus màxims dirigents. És l'operació Valkiria, un complot organitzat per un grup d'oficials alemanys que volien assassinar a Hitler i evitar la guerra a Europa.

Aquest llibre és un interessant document sobre les persones implicades i dels procés per acavar amb la cúpula del poder nazi. Fotografíes i biografíes del implicats completen la informació.

Malhauradament, ja sabem el final que va tindre, Hitler sobreviu milagrosament a l'atemptat i comença una caça de bruixes per eliminar als responsables. Quasi tots són detinguts i afussellats u obligats a suïcidar-se. Després vindria la gran guerra, menys mal que a la fi perderen.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig