dimarts, 7 de juliol del 2009

Cuentos desde el Reino peligroso, de Tolkien

J. R. R. Tolkien / Alan Lee. Cuentos desde el Reino peligroso. Ed. Círculo de Lectores / Ed. Minotauro


Oblidem-se per una estona de la calor que fa o de l'avorriment aquest estiu amb l'escriptor Tolkien, l'autor del Senyor dels Anells. Viatjem a través dels móns fantàstics que recull Cuentos desde el Reino peligroso, cinc contes d'aventures dirigits a joves i adults, d'un escriptor que sap ficar al lector a totes les seues narracions.

Els seus mons són reals al mateix temps que fantàstics, són creïbles i ben definits perquè estàn basat en la mitologia grega, la nòrdica, del centre d'europa o recull elements de cultures orientals i del nostre folclore antic.

"Roverandom", un gos de joguet, encantat per un mag d'arena, se'n va a recòrrer el món i es troba amb estranyes i fantàstiques criatures.

"Egidio, el granjero de Ham", un home comú qui, amb sort, guanya a un gegant curt de vista, i el trien per enfrontar-se a un perillós dragó.

"Las aventuras de Tom Bombadil", un personatge del Senyor dels Anell, ens conta en forma poètica, les seues trobades amb hobbits, princeses, nans i trolls.

"El herrero de Wootton Mayor", qui viatja al País de les Fades, gràcies als màgics ingredients del Gran Pastís dels Xiquets Bons.

"Hoja de Niggle", que narra com el pintor Niggle intenta la imposible tarea de pintar l'arbre perfecte.

Una lectura meravellosa per evadir-se una estona de l'ambient calurós.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig