dimarts, 25 d’agost del 2009

Llegim als nostres escriptors: Gabriel Janer i Manila

Gabriel Janer Manila va nàixer a Algaida (Mallorca) el 1940. És llicenciat en lletres, doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'Antropologia de l'Educació a la Universitat de les Illes Balears i escriptor.

Va començar a ser conegut com escriptor a l'any 1967 quan guanyà el premi Ciutat de Palma amb la novel·la L'abisme. Des d'aleshores la publicació de llibres ha sigut continua, dels que destaquem Els alicorn, premi Josep Pla 1971, Els rius de Babilònia, premi Sant Joan de novel·la 1984, Els jardins incendiats, premi Carlemany de novel·la 1997, i El perfum dels cendres (2002), premi Néstor Luján de novel·la històrica.

A més de la novel·la ha escrit assaig, com el títol Cultura popular i ecologia del llenguatge, premi Josep Pallach 1981, i literatura juvenil, com per exemple Tot quan veus és el mar, premi de la Generalitat de Catalunya 1987 i Premi Nacional de Literatura del Ministeri de Cultura 1988, El rius de la lluna, premi Ala Delta 1989 o Daniel i les bruixes salvatges, premi Ciutat d'Alzira 2002.
La seua obra és molt amplia, i es completa amb llibres sobre teatre i llibres didàctics.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig