dimarts, 11 d’agost del 2009

Llegim els nostres escriptors: Isabel-Clara Simó

Isabel-Clara Simó va nèixer a Alcoi el 1943. De professió escriptora i periodista, es va llicenciar en Filosofía i en Periodisme i es doctorà en Filologia romànica.
Com a periodista, va ser directora del setmanari "Canigó". Com a escriptora, els seus llibres estàn protagonitzats per personatges complexos que mantenen rel·lacions conflictives, com La Nati (1991), Raquel (1992), els d'Històries perverses (1992) o els de T'imagines la vida sense ell?

Va treballar també com a delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És memebre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Ha estat guardonada, entre d'altres, amb el Premi Sant Jordi 1993, per La salvatge. El 1999 va ser distinguida amb la Creu de Sant Jordi, per la seua trajectòria. L'any 2001 li va ser otorgat el Premi Andrómina de Narrativa pel llibre Hum... Rita!: l'home que ensumava dones, i el 2004 el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en la seva modalitat d'assaig per En legítima defensa.

El recull de relats Dones (1997) ha estat objecte d'una adaptació cinematogràfica, l'any 2000. I va obtindre un gran èxti de crítica i públic de l'obra teatral Còmplices.

Els últims llibres que ha publicat han sigut la novel·la El meu germà Pol (2008) i unes memòries literaries, Els racons de la memòria (2009).

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig