dimarts, 1 de setembre del 2009

La mano de Fátima d'Ildelfonso Falcones

Ildelfonso Falcones. La mano de Fátima. Ed. Grijalbo

Aquesta és la historia d'un jove de catorze anys, Hernando, que visquè en la Còrdova del segle XVI, després de l'expulsió dels moriscos. En el paisatge de les Alpujarras, els moriscos sobreviuen malgrat els obstàculs que els posen els cristians, fins que estalla una revolta cruel i sanguinaria. Entre els sublevats es troba Hernando, rebutjat per uns i altres per ser fruit de la violació de la seua mare per un sacerdot cristià. La guerra serà l'oportunitat de demostrar la seua valia davant els seus. La seua valentia li guanya el favor del rei de l'Al-Andalus i també de Fàtima, al fill de la qual salvarà de la mort. Però el seu bon cor també li portarà a ajudar a una xiqueta cristiana i a un noble castellà.

La posició rellevant també li portarà problemes amb l'envejósos i malvat del seu padraste que farà allò impossible per acavar amb ell.
L'autor del best-seller La Catedral del Mar, torna amb una nova novel·la històrica, amb molta acció, uns personatges molt interessants i un trasfons històric ben documentat que ens permetrà fins i tot passetjar pels llocs actuals reconstruint la història. La seua lectura no us decebrà.

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig